Minnertsga opent kaatsseizoen hoofdklassers met achtste winst op Bangmapartij

Het afdelingspartuur van Minnertsga, met Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra, heeft de eerste hoofdklassepartij kaatsen van het seizoen gewonnen. In de finale van de Bangmapartij in Weidum waren ze met 5-1 en 6-2 te sterk voor Bitgum (Paul Dijkstra, Yannick Hielkema en Tjisse Steenstra).
Minnertsgea iepenet keatsseizoen haadklassers mei achtste winst op Bangmapartij
Minnertsga nam in de finale al snel een grote voorsprong. Op 6-6 sloeg Hendrik Kootstra met een bovenslag het eerste bordje aan de telegraaf. Op 6-0 in het tweede eerst sloeg Tjisse Steenstra de bal buiten, waardoor Minnertsga op 2-0 kwam. Op 2-0 en 6-2 werkte Kootstra de opslag voorbij de kaats.
Het lukte Bitgum in het vervolg nog wel om een bordje te pakken, maar op 5-1 en 6-2 stelde Kootstra de overwinning voor Minnertsga veilig in het tussenspel.
Hendrik Kootstra fan Minnertsgea

Mantgum en Bolsward derde

Minnertsga had het eerder op de dag, in de tweede omloop, moeilijk met Sint-Jacobiparochie. De gebroeders Triemstra en Rick Poortstra namen een voorsprong van 4-1. Minnertsga kwam daarna sterk terug.
Ook in de halve finale tegen Mantum had Minnertsga moeite. De uiteindelijke winnaar kwam met 4-1 voor, maar Mantgum (Gert-Anne van der Bos, Ignas Dijkstra en Gjal Sjirk de Groot) vocht zich terug tot 4-4, mede door een paar opslagmissers van Marten Bergsma.
In de andere halve finale had Bitgum weinig moeite met Bolsward. Menno Galama, Anno Galama en Thomas van Zuiden pakten nog het eerste eerst, maar Bitgum won onder leiding van Tjisse Steenstra met 5-1 en 6-6. Tot de finale had Bitgum sowieso een relatief gemakkelijke dag: ze verloren maar vijf eersten.

Achtste overwinning Minnertsga

Het is de achtste keer dat Minnertsga de Bangmapartij wint. De laatste keer was in 2006. Bij de vorige zeven overwinningen van Minnertsga was telkens Chris Wassenaar van de partij.
Paul Dijkstra fan Bitgum
De Bangmapartij is traditioneel de opening van het kaatsseizoen voor hoofdklassers. Aan de editie van dit jaar, de 68e, deden 29 parturen mee..
© Henk Bootsma