Sportcomplex De Steense alweer zonder exploitant

Na een maand zit sportcomplex De Steense in Wolvega alweer zonder exploitant. De vorige exploitant is vorig jaar opgehouden, en sinds die tijd is er gezocht naar een vervanger. Die werd na een aanbesteding gevonden in Kerkvoorde Vlees & Catering. Kerkvoorde begon op 1 april en nu meldt de gemeente Weststellingwerf dat er een einde komt aan het contract. Wat de reden is, blijft vaag. Beide partijen doen geen mededelingen.
© Google Streetview
Sociaal Duurzaam Weststellingwerf heeft gevraagd om de aanbesteding in te zien, om te achterhalen wat Kerkvoorde en de gemeente precies hebben afgesproken. Maar volgens de gemeente kan dat niet vanwege de privacy. Fractievoorzitter René de Klein gelooft niet dat dit de reden is. Het is onduidelijk of er nu een nieuwe aanbesteding komt. Bij de vorige procedure waren er maar drie belangstellenden, waar meteen al één van afviel.

Geen gezelligheid

Toen het sportcomplex zonder beheerder zat, was de gezelligheid weg. Sporters konden koffie en wat frisdrank uit een automaat krijgen, maar meer niet. De gemeente noemt de kantine belangrijk als ontmoetingsplaats en wilde de kantine een maatschappelijk karakter geven. Zo was het de bedoeling dat er werk- leerplekken zouden worden gecreëerd. Het is onduidelijk of deze eis heeft meegespeeld in het besluit van de gemeente om het contract met Kerkvoorde alweer op te zeggen.