SC Heerenveen houdt op met vrouwenvoetbal

Het vrouwenvoetbal van SC Heerenveen bestaat feitelijk niet meer. De stichting wordt geliquideerd en er zijn geen concrete afspraken met de profclub SC Heerenveen. Er wordt al jaren gesproken over meer integratie met SC Heerenveen, maar ook dit jaar lijkt er geen overeenstemming te komen.
Argyffoto mei Tiny Hoekstra en Fenna Kalma © www.orange-pictures.nl
De stichting had eerder al een brandbrief aan de club gestuurd, omdat zij wilden weten waar ze aan toe waren, maar ook dat heeft niets opgeleverd. Voorzitter Froukje Hofma heeft vrijdag de speelsters geïnformeerd.
Vrijdagavond spelen de vrouwen nog wel een thuiswedstrijd tegen Excelsior Barendrecht. Daarna moeten alle spullen worden ingeleverd. Hoe het verder komt met de vrouwen is onduidelijk. Voorzitter Hofma is zwaar teleurgesteld over de gang van zaken. Er zijn verschillende gesprekken geweest met de nieuwe voorzitter Cees Roozemond, maar als het om geld gaat komen de partijen er niet uit. In de stichting zitten veel schulden en volgens Froukje Hofma is het niet verantwoord om op deze manier door te gaan.

"Gevaar voor licentie mannen"

Om het vrouwenteam draaiende te houden is 400 duizend euro per jaar benodigd. SC Heerenveen-directeur Cees Roozemond zegt in een reactie dat hij geschrokken is van de situatie van de stichting. Om die reden wil SC Heerenveen geen bijdrage meer geven aan het vrouwenvoetbal. Ook wil de club het vrouwenvoetbal niet opnemen in de organisatie, want dat kan ook de licentie van de mannen in gevaar brengen als er problemen komen.
SC Heerenveen heeft een begroting van 16 miljoen euro. Om het vrouwenvoetbal voor Heerenveen te behouden moet er een nieuwe stichting komen. De contracten van de speelsters zijn door de liquidatie niet meer waardig.
SC Heerenveen geeft aan dat ze als sponsor nog wel met de Gemeente Heerenveen en de KNVB willen kijken naar de mogelijkheden voor het vrouwenvoetbal in Heerenveen.