Stijn Schaars: "Je doet jezelf gewoon tekort"

Sportclub Heerenveen slaagde er dinsdagavond niet in om te winnen van VVV Venlo. Het team van trainer Johnny Jansen kwam thuis twee keer voor, maar VVV kwam eerst terug naar 1-1 en vlak voor het eind scoorden ze de 2 gelijk.
Reaksjeartikel Hearrenfean Stijn Schaars
"Ik denk dat we een hele goede eerste helft speelden. De tweede helft werd het wat minder en zie je het omslaan. Daarna gooit de trainer het weer om. Hij bracht Morten (Thorsby red.) en mij erin om er weer energie in te krijgen. Dat lukte, we kregen de boel weer aan de gang en maakten een goede goal", vertelt middenvelder Stijn Schaars.
"Het is duidelijk dat als je zo makkelijk je goals weggeeft, het lastig wordt om punten te halen. Als er één ploeg had moeten winnen vanavond... Je doet jezelf gewoon tekort", vervolgt Schaars.
"Als je ziet hoeveel goede kansen je creëert en hoe weinig je daaruit scoort... Dat is natuurlijk ook een factor waardoor de verdediging altijd onder druk staat."
Reaksjeartikel Hearrenfean Johnny Jansen
Trainer Johnny Jansen baalt ook behoorlijk van het gelijkspel. Maar hoe kon het toch dat de wedstrijd zo eindigde? De winst leek in eerste instantie al binnen te zijn voor de Heerenveensters. "We maakten een geweldige goal. Uiteindelijk moet je het spel op slot gooien. Uiteindelijk gaat er een hele hoop fout, waardoor we die 2-2 tegen krijgen", vertelt hij.
Het lukte Heerenveen dus niet om het spel op slot te gooien. "Er zijn meerdere momenten die we lieten liggen. Daar mis je net wat precisie, of zeg maar wat het is."

"Meer tempo in de bal"

Jansen denkt dat zijn plan voor de wedstrijd wel goed heeft uitgepakt. "Ik had wel in de eerste helft iets meer tempo in de bal gewild. Als je naar de goal kijkt die Michel (Vlap red.) maakte, dat zijn de momenten waar we het van moeten hebben."
In de tweede helft leek de wedstrijd te kantelen. "Het spel golfde heen en weer en we waren zelf eigenlijk heel slordig aan de bal. Dat zorgt ervoor dat de tegenstander weer in de wedstrijd komt. In die fase waren we gewoon te slordig."
Reaksjeartikel Hearrenfean Michel Vlap
Middenvelder Michel Vlap was de held van de avond. Hij wist twee keer te scoren. "Dat is weer even een tijdje geleden, maar wel lekker om twee te maken. Het is lekker dat ze erin gaan, maar je staat wel weer met maar één punt", vertelt hij.
"In de 88ste minuut was er niks aan de hand. Maar één lange bal en we staan weer helemaal krom. Fouten worden gemaakt, maar het is wel te makkelijk vind ik."