Een puntje voor kansrijk SC Heerenveen

In het Abe Lenstrastadion stonden SC Heerenveen en VVV Venlo dinsdagavond tegenover elkaar. De bezoekers uit Venlo stonden voor aftrap van de wedstrijd een plakje onder de ploeg van trainer Johnny Jansen. Voor beide ploegen stond er niet veel meer op het spel, maar dat betekent niet dat er niet werd gevochten. Het duel eindigde in 2-2.
© Orange Pictures

Heerenveen verreweg de betere ploeg

De eerste helft van de wedstrijd was SC Heerenveen verreweg de betere ploeg. In eigen huis hadden ze meer balbezit, schoten ze vaker op het doel en hadden ze grote kansen. In de 28e minuut zocht Michel Vlap het goal van de tegenstander op en met succes. De middenvelder schopte de bal ver in de hoek en met dat schot zette hij zijn ploeg op voorsprong en de 1-0 op het scorebord.

Vlak voor het einde

Na de rust ging de ploeg uit Heerenveen weer verder waar ze gebleven waren, maar door balverlies van Yuki Kobayashi wist invaller Jay-Roy Grot, spits van VVV Venlo, in de 56e minuut de bal achter keeper Warner Hahn te schoppen.
Heerenveen ging vol in de aanval en in de 75e minuut was het wederom Vlap die wist te scoren. Toen de winst zeker leek, was het invaller Sem Steijn, zoon van hoofdtrainer Maurice Steijn, die ervoor zorgde dat de ploeg uit Venlo toch een punt aan het duel overhield. Eindstand: 2-2.
SC Heerenveen - VVV Venlo 2-2 28. Michel Vlap, 56. Jay-Roy Grot, 75. Michel Vlap, 89. Sem Steijn.
Opstelling SC Heerenveen: Hahn, Schmidt, Hoegh, Pierie, Woudenberg, Rienstra, Kobayashi (67. Schaars), Vlap, Van Bergen, Lammers, Van Amersfoort (67. Thorbsy).