Opening kaatsseizoen verkozen tot 'Wedstriid fan de Wike'

De zomer is weer in aantocht en dat betekent dat de Friese sporten ook weer van start gaan. Zo is komend weekeinde het kaatsseizoen aan de beurt. De mannen beginnen traditioneel met de afdelingspartij in Weidum en dat is de 'Wedstriid fan de Wike' bij Omrop Fryslân.
De Bangmapartij is een afdelingswedstrijd. Dat betekent dat de kaatsers niet in hun vrije formatieparturen uitkomen, maar dat ze kaatsen voor hun dorp of stad. Het wordt weer een interessant seizoen, denkt sportverslaggever Andor Faber.
"Waarbij de ogen natuurlijk weer zijn gericht op Tjisse Steenstra, Taeke Triemstra en Gert-Anne van der Bos. Kunnen ze dit jaar het belangrijkste toernooi, de PC, wél winnen? Dat duurt nog even. Zondag zijn ze in ieder geval elkaars tegenstander, omdat ze alledrie voor een andere afdeling kaatsen."
De partij is zondagmiddag live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Maandag is er een reportage te zien in Fryslân Hjoed en op internet.
© Omrop Fryslân
In de 'Wedstriid fan de wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht besteed aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'.
De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.