Fietsenstalling in Heerenveen is omhuld met bijna 300 fietsframes

Bijna 300 fietsframes waren nodig om de nieuwe reparatiekeet van Joop Mintjes te bekleden. Mintjes zit al sinds 1990 met zijn fietsenstalling op het Molenplein. De stalling moest tijdelijk verhuizen naar een container, nadat het plein anderhalf jaar geleden helemaal opnieuw werd ingericht.
Fytsestalling It Hearrenfean
Na de herinrichting van het plein mocht Mintjes van de gemeente terugkomen onder één voorwaarde: zijn reparatiekeet moest iets moois worden. Groninger architect Ben van der Meer heeft de fietsframeconstructie bedacht en Mintjes heeft de fietsframes geregeld.
De fietsenstalling is nu weer open, maar dat heeft langer geduurd dan de bedoeling was. Het lag voor een deel aan de vertraging van het plein en aan de gezondheid van Mintjes. Hij moest begin dit jaar naar het ziekenhuis vanwege een hartinfarct.
Verslaggever Johanna Brinkman bij de fietsenstalling van Joop Mintjes (deel 1)
In de tijd dat Mintjes in het ziekenhuis lag, hebben vrienden en kennissen de inboedel van de reparatiekeet verhuisd naar de nieuwe locatie. Daar is ook een hydraulische fietslift geïnstalleerd, zodat het voor Mintjes niet meer zwaar is om fietsen op te tillen.
Rond de fietsenstalling moeten nog een paar dingen worden gedaan, voordat het plein helemaal klaar is. Als alles netjes is, zal Mintjes nog een feestelijk openingsmoment organiseren.
Verslaggever Johanna Brinkman bij de fietsenstalling van Joop Mintjes (deel 2)