'Omvang van stal heeft geen negatieve gevolgen voor dieren'

De omvang van een stal heeft geen negatieve gevolgen voor het welzijn van dieren en ook niet voor het milieu. Dat zegt LTO in reactie op het eerder op dinsdag gepubliceerde onderzoek van Wageningen Environmental Research en Wakker Dier, over het toegenomen aantal megastallen in Fryslân de afgelopen jaren.
In ko © ANP
Volgens de landbouw-organisatie gebruiken de bedrijven de nieuwste technieken en voldoen ze aan de hoogste eisen op het gebied van dierenwelzijn en milieu. De bedrijven worden sporadisch getroffen dor een stalbrand, omdat ze voldoen aan de meest recente bouw-eisen.
"Dit zijn zeer professioneel geleide bedrijven met deskundig personeel", zegt bestuurder Jeanette van der Ven van LTO. "Zij weten te voldoen aan de hoogst haalbare eisen op het gebied van dierenwelzijn, milieu en ruimtelijke omgeving."

Hogere eisen

Er worden volgens de landbouworganisaties steeds hogere eisen gesteld aan de veehouderij. Om te kunnen voldoen aan deze eisen doen boeren extra investeringen, die soms terugverdiend moeten worden door schaalvergroting.