SC Cambuur wint van FC Den Bosch: "Moeizaam, maar wel verdiend"

In de strijd om de play-offs voor promotie naar de eredivisie deed SC Cambuur paasmaandag in eigen huis goede zaken door van FC Den Bosch te winnen (2-0). Trainer René Hake en clubtopscorer Kevin van Kippersluis waren na afloop van de wedstrijd blij met de drie punten. Hun reacties.
SC Cambuur bliuwt mei oerwinning op Den Bosch yn de race foar play-offs
"Moeizaam, maar wel verdiend", concludeerde Hake. "Wij waren de bovenliggende partij. Niet dat Den Bosch weggespeeld hebben, maar wel dat wij de ploeg waren met het meeste initiatief en ook de meeste drang hadden om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Ondanks dat het moeizaam was door het stroeve veld. Ballen die je normaal gesproken op een nat veld wel tussendoor kunt spelen, worden onderschept. Daardoor kom je niet in het goede spel."
Met hun spel verraste FC Den Bosch Hake. "Ze deden het iets anders dan we vooraf gedacht hadden. Ze zetten ons middenveld helemaal vast: man op man. Dat betekende dat we moeilijkheden hadden om daar aan de bal te komen. Dan moet het via de zijkanten of met ballen achter de verdediging. Die kwamen vaak net niet aan."

Penaltydiscussie

De score had groter uit kunnen pakken, als Robin Maulun zijn penalty niet had gemist. Voorafgaand aan die misser ontstond discussie tussen de Fransman en Van Kippersluis over wie de strafschop mocht nemen. "Dat kunnen we onszelf aanrekenen als staf dat we dat niet duidelijk hebben gezegd", zegt Hake. "Dat lijkt nergens op. Ze moeten dat zelf professioneel oplossen. Dat had voorkomen kunnen worden. In eerste instantie moet ik dan maar het boetekleed aantrekken."
SC Cambuur - Den Bosch .... (titel oanpasse...)
Net als zijn trainer was ook Van Kippersluis blij met de winst. "Deze punten zijn belangrijk. Het was lastig vanwege het weer, het veld en de tegenstander. We waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk trek je het met 2-0 over de streep. Daar ben ik zeer blij mee."
In hoeverre speelden de weersomstandigheden op het hete kunstgrasveld een rol? "Ja, dat maakte het moeilijk. Je merkt het ook fysiek. Aan je lichaam, aan je voeten die bijna van het veld branden. Dat is nou eenmaal zo op zo'n veld."

Schorsing

Van Kippersluis kreeg tegen FC Den Bosch zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor de aanvaller automatisch geschorst is voor de volgende wedstrijd. "Ja, ik was er ook doodziek van. Ik ben er vrijdag (thuis tegen MVV Maastricht, red.) niet bij, nee. Dat is klote, maar ik voorkwam er wel een counter mee."