Johnny Jansen ziet zichzelf als nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen

Als het aan Johnny Jansen ligt, gaat hij volgend seizoen verder als hoofdtrainer van SC Heerenveen. Jansen is na het ontslag van Jan Olde Riekerink voor de rest van het seizoen naar voren geschoven als zijn vervanger. Hij zou graag aan willen blijven als hoofdtrainer.
Foarskôging Hearrenfean - VVV
"Tuurlijk denk ik na over mijn eigen toekomst, al wordt daar nog niet over gesproken. De wedstrijden zijn best kort op elkaar, dus ligt de focus nu alweer op VVV. Maar het spookt wel door mijn hoofd", zegt Jansen.
Mocht SC Heerenveen besluiten voor volgend seizoen een nieuwe hoofdtrainer aan te trekken, dan zou dat betekenen dat Jansen teruggaat naar zijn oude rol van assistent. "Als dat zo is, dan ga ik dat gewoon weer doen. Ik weet ook niet of ik dat makkelijk ga vinden. want in mijn hart blijf ik het liefst hoofdtrainer."
© Omrop Fryslân

VVV Venlo

Dinsdagavond komt VVV uit Venlo op bezoek in het Abe Lenstra Stadion. Voor beide ploegen staat er niet meer veel op het spel. Na het verlies tegen Heracles Almelo (2-1) zijn de play-offs voor SC Heerenveen niet meer een realistisch doel. Maar daar is Jansen het niet mee eens. "Je weet het nooit. Het enige wat wij moeten doen, is de komende wedstrijden winnen en dan zien we het wel. Bovendien is er voor de club nog veel geld te winnen. (800.000 euro aan televisiegelden, red.)."
SC Heerenveen heeft de twee vorige wedstrijden tegen FC Groningen en Heracles Almelo goed gevoetbald, maar wil dat tegen VVV omzetten in een goed resultaat. Ondanks een volledig fitte selectie zal Jansen geen veranderingen aanbrengen in zijn basiselftal. "De jongens hebben, afgezien van het resultaat, gewoon prima gevoetbald tegen Groningen en Heracles. Dus ik laat het zo staan."
Vermoedelijke opstelling: Hahn, Schmidt, Høegh, Pierie, Woudenberg, Rienstra, Kobayashi, Vlap, Van Bergen, Lammers, Van Amersfoort.