SC Cambuur blijft in de race voor play-offs door overwinning op Den Bosch

SC Cambuur maakt nog steeds kans op deelname aan de play-offs. De Leeuwarders wonnen op Tweede Paasdag de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch met 2-0. Daarmee behaalden ze de vereiste drie punten.
© Orange Pictures
In eerste instantie bleef de wedstrijd doelpuntloos. Pas na 35ste minuten was het SC Cambuur dat de score opende. Sai van Wermeskerken stuurde Andrejs Ciganiks de diepte in en na een overstapje van Robin Maulun kon Robbert Schilder de bal binnenschieten (1-0). Het was Schilders eerste doelpunt in het geel-blauw.
Vlak voor rust moest Cambuurspeler Sam Hendriks op een brancard van het veld afgevoerd worden met een blessure. Hij werd vervangen door Nigel Robertha. Cambuur ging de rust in met een voorsprong van 1-0.

Matthew Steenvoorden

Na de rust kwam Den Bosch iets fanatieker uit de startblokken. Veel leverde dat de Brabanders niet op. Cambuurspeler Mbende kreeg in de 56ste minuut een gele kaart. Enkele minuten later kopte Matthew Steenvoorden een corner in de goal en daarmee stond SC Cambuur met 2-0 voor. In de 73ste minuut kreeg Cambuur een penalty. David Sambissa was dwars door de verdediging van Den Bosch heen gedribbeld. Voordat hij het kon afmaken, werd hij onderuit gehaald. De penalty die Cambuur daarop kreeg, werd genomen door Robin Maulun. Zijn schot werd gestopt door de doelman van FC Den Bosch.

Xavier Mous houdt penalty Den Bosch

Cambuurdoelman Xavier Mous wist op zijn beurt een penalty van Den Bosch tegen te houden. Issa Kallon kreeg nog de kans er 3-0 van te maken. Zijn schot eindigde op de vuisten van Den Bosch-doelman Van der Steen. In de extra tijd verraste Issa Kallon de Den Bosch-doelman in de korte hoek, maar de bal ging in het zijnet. Eindstand: 2-0.
SC Cambuur - Den Bosch .... (titel oanpasse...)
Cambuur - FC Den Bosch 2 -0 (1-0) 35. Robbert Schilder (1-0), 62. Matthew Steenvoorden (2-0)
Opstelling SC Cambuur: Mous, Sai, Steenvoorden (83. Jones), Mbende, Sambissa, Jansen (63. Kallon), Schilder (83. Schindler), Maulun, Ciganiks, Hendriks (45 Robertha), Van Kippersluis.
SC Cambuur bliuwt mei oerwinning op Den Bosch yn de race foar play-offs