Omrop TIP: IepenUP vrijheidscolleges paasmaandag op televisie

De vrijheidscolleges met Özcan Akyol en Dieuwertje Blok zijn paasmaandag op Omrop Fryslân-televisie terug te zien. Beide televisiepresentatoren zijn te gast geweest bij de vrijheidscolleges van het programma IepenUP. In die vrijheidscolleges vertelden ze over hun visie op vrijheid. Zo vertelt Özcan Akyol over vrijheid van expressie. Hij is niet bang om zijn mening te geven, maar wordt daardoor momenteel wel vaak bedreigd.
© iepenUP
Volgens Özcan is het geven van je eigen mening steeds meer een hot topic. Als je je mening geeft of open programma's maakt, dan is er een grote kans dat je vaak wordt bedreigd. "We houden ervan om elkaar in een greep te houden van wat we moeten denken en vinden. We praten niet met elkaar, maar over elkaar."
© Omrop Fryslân
Dieuwertje Blok weet uit persoonlijke ervaring van haar familie dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Haar moeder is van Joodse komaf en haar grootmoeder was de internationaal beroemde kunstenaar Stella Fontaine. Zij wist in de Tweede Wereldoorlog onder te duiken, maar andere familieleden werden vermoord in de concentratiekampen van Sobibór en Auschwitz. Het vrijheidscollege van Blok is speciaal voor kinderen.
De vrijheidscolleges worden maandag 22 april om 17.10 uur bij Omrop Fryslân op televisie uitgezonden. Ook zijn te zien op Omropfryslan.nl en via de Omrop-app.