SC Cambuur moet winnen van FC Den Bosch om in de race te blijven voor play-offs

SC Cambuur speelt op Tweede Paasdag om half drie tegen de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Om goed in de race te blijven voor een plek in de play-offs moeten de Leeuwarders drie punten pakken.
FC Den Bosch is de nummer zes van de competitie en is als periodewinnaar al zeker van een plek in de play-offs. Cambuur pakte vrijdag een moeizaam puntje in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Een overwinning op FC Den Bosch is noodzakelijk, want het is dringen om een plek in de play-offs.
Rene Hake oer cambuur
Bij Cambuur trainde aanvoerder Robbert Schilder wel mee, maar op een aangepaste manier. Toch hoopt trainer Hake een beroep op Schilder kan doen. Matthew Steenvoorden viel vrijdag op zijn schouder, maar trainde wel gewoon mee. Hake: "Het is nog beurs op zijn schouder, maar de ontsteking is weggetrokken. Hij kan gewoon spelen". Op de speler met een langer lopende blessure na is de rest van de selectie fit. Dat geldt ook voor Issa Kallon. Die heeft de problemen met een teenblessure onder controle, zo vertelde de trainer.
Hake verwacht een afwachtend voetballend Den Bosch. "Den Bosch is een ploeg die op de counter loert. Ik verwacht dat zij heel gesloten gaan spelen en speculeren op hun snelle aanvallers. Wij zullen de juiste momenten moeten afwachten en geduld moeten hebben. Dat vergt veel concentratie en energie".
De Cambuurtrainer heeft een beetje de indruk dat bij een deel van de supporters er niet al teveel vertrouwen in heeft in dat de play-offs worden gehaald. "Wij hebben een mooie gelegenheid om een goede stap te zetten. Ik hoop dat het publiek dat ook voelt en dat zij ons volledig gaan steunen. De twaalfde man kan het verschil maken".
Xavier Moud oer cambuur
De trainer denkt nog altijd positief over de situatie van Cambuur in de competitie. "We staan er niet slechter voor dan vorig jaar. We hadden toen met nog drie wedstrijden te spelen één punt minder dan nu. We zijn vorig jaar geëindigd op 58 punten. We staan nu op 51. En het verschil met FC Den Bosch is twintig punten geweest. We staan nu maar zes punten achter hun".