Raadslid Harlingen wil zijn woorden over Visserijdagen niet terugnemen

VVD-gemeenteraadslid Gerrit-Jan de Vries van de gemeente Harlingen weigert zijn woorden over de Visserijdagen terug te nemen. Als raadslid heeft hij het recht om vragen te stellen, zegt hij. Het bestuur van de Visserijdagen ervaart de vraag van De Vries in de raadsvergadering van 27 februari j.l. als een belediging.
Gerrit-Jan de Vries, VVD Harlingen © Omrop Fryslân
De Vries zei in de vergadering dat hij graag de cijfers van de Visserijdagen wilde inzien. Die woorden zijn de Stichting Visserijdagen in het verkeerde keelgat geschoten. Ze willen nu zelfs helemaal geen gemeentelijke subsidie meer, zolang De Vries zijn woorden niet terugneemt, maar dat weigert De Vries. Hij vindt het een legitieme vraag voor een gemeenteraadslid. Bovendien hebben anderen deze vraag ook, zegt hij. Hij is degene die hem daadwerkelijk stelt.
"Naar het schijnt zijn er ook evenementen die om financiële redenen worden afgelast. Dat roept bij ons vragen op. Daarnaast hebben wij al zeker twee of drie keer gevraagd inzicht te mogen krijgen in de cijfers van de Visserijdagen. In ieder geval van de stichting. Dat kan zich beperken tot een winst- en verliesrekening over 2018 en een begroting over 2019. Dus mijn vraag is simpel: wanneer krijgen we nu eindelijk eens een keer deze cijfers te zien? Daar zitten we met smart op te wachten. Wij krijgen vragen, ook vragen die ik vorig jaar al heb gehad, over rekeningen die niet betaald zijn."
Gerrit-Jan de Vries, riedsgearkomste gemeente Harns 27 febrewaris