Sam Hendriks over gelijkspel tegen FC Eindhoven: "We begonnen echt dramatisch"

SC Cambuur had genoeg kansen, maar slaagde er vrijdagavond niet in om de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven te winnen. Pas op het laatste nippertje in de blessuretijd zette Sam Hendriks de eindstand op 2-2 en zorgde hij ervoor dat de ploeg uit Leeuwarden toch met een puntje terug naar huis ging.
SC Cambuur Sam Hendriks
"Ik vond dat we de hele wedstrijd best wel hadden kunnen winnen, alleen we geven knullig twee goals weg", legt Hendriks uit. "Uiteindelijk moet je dan heel blij zijn dat we nog met een punt weggaan."
Met name het eerste kwartier van de wedstrijd ging er van alles mis. "Het zag er inderdaad niet uit", zegt Hendriks. "Toen hebben we het omgezet, daarna kregen we grip, speelden we beter en creëerden we wat kansen. Toen was er niet zoveel meer aan de hand. Maar we begonnen inderdaad wel echt dramatisch, ja."
SC Cambuur René Hake
Trainer René Hake ziet ook in dat de wedstrijd dramatisch begon. "Daar deugde geen houtje van. We hadden niet goed druk erop en liepen er te veel achter aan, maar ik denk dat we het laatste half uur van de eerste helft de betere ploeg waren. Toen hadden we Eindhoven op achterstand moeten zetten."
En de tweede helft begon niet veel beter. "We krijgen twee onnodige goals tegen. Slechte aannames, slechte passes en dan nog slecht verdedigen voor de goal ook." Hij vindt wel dat zijn ploeg ook minimaal een punt had verdiend. "Het siert deze ploeg dat ze er tot het einde vol voor zijn gegaan. Ze hebben er toen het maximale uitgehaald en dat is mooi, dat geeft een goed gevoel", aldus Hake.