Nieuwe attractie Natuurmuseum kan eindelijk worden geopend

De onderwatersafari in het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden gaat weer open. Vanaf 23 april is het publiek welkom in deze speciale educatieve attractie van het museum. Op 21 september vorig jaar was de officiële opening, maar na problemen met de lift moesten de deuren na drie weken alweer sluiten.
© Natuurmuseum Fryslân
Het heeft lang geduurd, maar eindelijk kan het nu dan echt los met een vernieuwde en veilige lift naar de kelders van het museum, waarbij mensen in een achtbaankarretje onder water duiken en langs verschillende waterlandschappen worden gevoerd.
"We hadden problemen met de lift, omdat die steeds vastliep. Dat betekende dat 'ie er na ongeveer tien ritjes ermee ophield. Uiteindelijk bleek het probleem dat er een zwaardere motor in de lift moest", vertelt museumdirecteur Tom van Slooten.
Museumdirecteur Tom van Slooten over de OnderWaterSafari
"We hebben ook gezien dat het lastig is om alleen een lift te hebben om van boven naar beneden te gaan. We hebben de lift een stukje opgeschoven en een trap gebouwd. Nu lijkt het net alsof je door de aarde naar beneden gaat naar een ondergrondse wereld."