SC Heerenveen bevestigt transfer Kik Pierie naar Ajax

Kik Pierie maakt definitief de overstap van SC Heerenveen naar Ajax. De halve finalist van de Champions League heeft Pierie vanaf de zomer ter beschikking. De 18-jarige verdediger tekent voor vijf jaar bij de Amsterdamse voetbalclub. Pierie heeft de hele jeugd van de Heerenveense club doorlopen.
Kik Pierie yn duel mei âld-Hearrenfeanspiler Klaas Jan Huntelaar © Orangepictures
Dat Pierie naar Ajax zou gaan, hing al in de lucht. De verdediger speelde tot nu toe 67 officiële duels voor de Friezen. Hij debuteerde in een play off-duel om Europees voetbal tegen FC Utrecht in 2017.
De transfer komt volgens Pierie op het goede moment. "Alles komt nu samen. Ik ben bijna klaar met mijn vwo, ga het huis uit, kom op mezelf te staan en krijg meer concurrentie. Ik ben eraan toe, wat niet wil zeggen dat ik ben uitgekeken op Heerenveen. Maar soms heb je nieuwe prikkels nodig. Bij Ajax wil ik zo snel mogelijk een plekje in het eerste elftal veroveren. Maar dat gaat natuurlijk niet een-twee-drie.''
Pierie, die in de Verenigde Staten geboren is, begon zijn voetbalcarrière bij LAC Frisia om daarna de hele jeugd van Heerenveen door te lopen. "Heerenveen is een belangrijk deel van mijn leven", kijkt hij terug "Ik wil iedereen bedanken voor de warmte en het vertrouwen dat ik hier altijd heb gevoeld."