Sliedrecht Sport te sterk voor VC Sneek in eerste duel om landstitel

De volleybalsters van VC Sneek zijn de strijd om de landstitel gestart met een 3-0 verlies tegen Sliedrecht Sport. In sporthal de Basis in Zuid-Holland, waren de Sneker vrouwen kansloos. Het was het eerste duel in de 'best of five-serie'.
Sliedrecht Sport te sterk foar VC Snits yn earste duel om lânstitel Oosterhof
De vrouwen van VC Sneek verloren de eerste set kansloos met 25-15. In een spannende, tweede set kwamen de Snekers kort op voorsprong, maar aan het einde van de tweede set kwamen ze toch te kort. De paar punten voorsprong verdwenen vlug en het werd 25-22.
In de derde set slaagde Sneek er niet in om het de Sliedrechtsters lastig te maken. Het verschil liep snel op en de Snekers verloren ook de derde set kansloos met 25-10.
Sliedrecht te sterk foar VC Snits: reaksje Janieke Popma
Het Nederlands kampioenschap voor vrouwen is een 'best of five-serie' tussen Sliedrecht Sport en VC Sneek. Na het eerste duel staat Sliedrecht met 1-0 voor.
De tweede wedstrijd is zondag 21/4 in Sneek (16.00 uur) en duel 3 is woensdag 24/4 in Sliedrecht (19.30).
Als het kampioenschap daarna niet beslist is (geen 3-0), dan staat duel 4 uitgeschreven op zondag 5 mei in Sneek. Een eventueel allesbeslissend, 5e duel is dan op zondag 11 mei in Sliedrecht.