Voetbalster Sisca Folkertsma verlengt bij FC Twente

Het contract van de 21-jarige voetbalsters Sisca Folkertsma bij FC Twente is verlengd. Ook komend seizoen zal ze deel uitmaken van de eerste selectie. Folkertsma raakte kortgeleden geblesseerd aan haar knie en is negen maanden tot een jaar uit de roulatie. Op dit moment is ze aan het revalideren en in de eerste periode zal ze daarmee verdergaan.
Sisca Folkertsma tekent foar ferlinging by FC Twente © FC Twente
De middenvelder uit Sloten is blij met de verlenging. "Ik heb dit seizoen bij FC Twente Vrouwen het plezier in het voetbal terug gekregen. Het betekent veel voor mij dat ik ondanks mijn langdurige blessure toch mijn contract kan verlengen bij FC Twente, dit bevestigt voor mij wat voor familiare cultuur er binnen de club aanwezig is", vertelt ze.
Rene Roord, technisch manager van FC Twente, heeft vertrouwen in haar herstel. "Ik ben heel blij dat Sisca heeft verlengd, ze heeft een heel goed seizoen gedraaid en zich terecht weer in de selectie van de Oranjeleeuwinnen gespeeld. Helaas heeft een ernstige blessure haar nu terug geworpen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat ze beter terug komt."
Folkertsma speelde van 2012 tot 2015 bij SC Heerenveen, waarna ze twee seizoenen bij PSV tekende. Na een jaar bij Ajax kwam ze in 2018 bij FC Twente onder contract.