Volleybalfinale VC Sneek is 'Wedstriid fan de Wike'

Een ding is al zeker: de volleybaldames van VC Sneek horen bij de beste twee clubs van Nederland. Ze strijden met Sliedrecht Sport om het landskampioenschap. In een best-of-five-serie spelen ze woensdag eerst een uitwedstrijd. Zondag is het tweede duel in de Sneker sporthal. De volleybalfinale is de 'Wedstriid fan de Wike' bij Omrop Fryslân.
Doordat concurrent Set-Up '65 zaterdag verloor van Eurosped, ging de laatste wedstrijd in de kampioenspoule nergens meer om voor VC Sneek. Toch wonnen de dames eenvoudig met 3-0 van Zwolle. De finale tegen Sliedrecht begint dus woensdag. "Dat VC Sneek de finale haalt, is al ontzettend knap", vertelt sportverslaggever Andor Faber.
"Het team is voor dit seizoen voor een groot deel gerenoveerd. Er kwam met Paul Oosterhof een nieuwe coach en hij nam vijf nieuwe spelers mee van zijn vorige club. Die speelden een niveau lager en dus is het heel knap dat ze het nu ook op het hoogste podium laten zien."
© Omrop Fryslân
In de 'Wedstriid fan de wike' staat iedere week op radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht gegeven aan de 'Wedstrijd van de week'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te kijken.