Maeve 'Wonder Woman' van der Veer is nationaal kampioen

De 13-jarige Maeve van der Veer is Nederlands kampioen kidsfitness geworden. De jonge Lemster pakte de titel in schouwburg Orpheus in Apeldoorn. Later dit jaar is ze de eerste Nederlander die meedoet aan het EK kidsfitness, dat dit jaar in Servië wordt gehouden.
Maeve van der Veer in actie © eigen foto
Kidsfitness lijkt volgens de fitte inwoner van Lemmer nog het meeste op vloeroefeningen zoals we die kennen van het Olympisch turnen. "Het is een mix van danselementen, turnelementen en explosieve bewegingen", vertelt Maeve. "Je moet als sporter een routine in elkaar zetten, op muziek die je zelf gekozen hebt." De routine moet daarna op een podium aan een jury gepresenteerd worden.

Perfecte achtergrond

Maeve heeft de perfecte achtergrond voor deze bijzondere tak van sport. Als Nederlands kampioen toestelturnen zit het namelijk wel goed met haar turnkwaliteiten. En ook de liefde voor sport, zat er al vroeg in, zo vertelt ze: "Ik ben op mijn zesde al begonnen met topsport turnen in Heerenveen, en voor deze sport was ik ook bezig met crossfit, waarbij ik ook veel krachttesten moesten worden gedaan." Die combinatie ligt haar wel, en dus was deelname aan Kidsfitness niet zo'n vreemde keus.