Volleybalzusjes Hester en Marrit Jasper zijn geselecteerd voor Oranje

Hester en Marrit Jasper zijn door bondscoach Jamie Morrison geselecteerd voor het Nederlandse team. Het gaat om een eerste selectie van 30 spelers. Dit wordt later teruggebracht naar zo'n 14.
Hester Jasper (argyffoto) © www.dijksfotografie.nl
Hester Jasper van VC Sneek is voor het eerst geselecteerd voor Oranje. Ze staat op de longlist van 30 speelsters die in mei beginnen met de voorbereiding op de internationale toernooien. Ook haar oudere zus Marrit Jasper staat op die longlist. Dat is geen verrassing: Marrit hoort al langer bij de nationale selectie.
Oranje heeft deze zomer vier belangrijke toernooien: de Volleyball Nations League, het Olympisch kwalificatietoernooi, de World Cup en het Europees kampioenschap. Later bepaalt de bondscoach nog wie er afvallen. Het is gebruikelijk dat er 14 speelsters meegaan naar een toernooi.

Mannen

De van Sneek afkomstige neven Gijs en Rik van Solkema zijn opgenomen in de selectie voor het nationale team. De nieuwe bondscoach Robberto Piazza heeft 25 mannen uitgezocht. Die selectie moet nog worden teruggebracht naar ongeveer 14 man.
De 19-jarige Rik van Solkema is de zoon van ex-international Arno van Solkema. Zijn één jaar oudere neef heeft ook echte volleybalgenen: zijn vader Gertjan speelde bij Sneek in de eredivisie.
Het Nederlandse team speelt deze zomer belangrijke toernooien: onder andere het Olympisch kwalificatietoernooi, dat in augustus in Rotterdam wordt gespeeld.