SC Cambuur wint met 4-1: "Er hadden rustig een paar meer in gekund"

SC Cambuur won vrijdagavond met 4-1 van Jong FC Utrecht. Volgens Hake en Van Kippersluis had de score nog wel hoger kunnen uitvallen. "We hebben dit seizoen nog nooit zoveel kansen gecreëerd in één wedstrijd", aldus Van Kippersluis.
Trainer Hake fan Cambuur
Trainer René Hake van SC Cambuur is slechts deels tevreden over de prestaties van zijn spelersgroep tegen Jong FC Utrecht. "Er hadden rustig een paar meer in gekund", zegt Hake. "Maar dat was ook mede te danken aan paal en lat en goed keeperswerk fan de keeper fan Utrecht."
De trainer baalde flink van het moment van de 2-1 vlak voor rust. "Voor rust sta je 2-0 voor en je staat dichtbij je eigen goal, geen druk op de bal en je laat je heel makkelijk met een één-tweetje vier man uitspelen. Dan probeert Sai (van Wermeskerken, red.) nog het nodige te repareren. Die moet niet gaan liggen en dan krijg je heel ongelukkig een penalty tegen. Dat was helemaal niet in verhouding, maar dat telt niet in het voetbal."
Kevin van Kippersluis
"Ik denk dat het vandaag wel meer had moeten zijn", zegt ook Kevin van Kippersluis. "Ik denk dat we dit seizoen nog nooit zoveel kansen hebben gecreëerd in één wedstrijd en eigenlijk weinig tot niks tegen gekregen, dus op dat gebied was het voor ons een positieve avond." Cambuur speelde bij tijd en wijle slordig, aldus Van Kippersluis. "Maar het belangrijkste is drie punten en vier goals. Dus we kunnen met een goed gevoel naar onze concurrent volgende week."
Volgende week vrijdag speelt SC Cambuur een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.