Voormalig stadhuis van Bolsward wordt cultuur-historisch centrum

Het voormalige stadhuis van Bolsward wordt een cultuur-historisch centrum. Het krijgt de officiele naam Cultuur Historisch Centrum 'De Tiid'. Dat hebben burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân besloten. De bibliotheek, drie musea en het archief krijgen daar onderdak. Er komt een horecagelegenheid in en de gemeente opent er ook een loket.
Het stadhuis van Bolsward is één van de belangrijkste monumenten in de provincie Fryslân, zegt wethouder Stella van Gent. De Tiid wordt een belangrijke ontmoetingsplek voor Bolswarders en voor mensen die er ver buiten wonen, gaat ze verder.
De nieuwe ruimte en het stadhuis worden met elkaar verbonden door een publieksruimte, met een leeszaal, digitale presentaties en toeristische informatie. Er komt ook een auditorium met plaats voor honderd bezoekers, waar lezingen, tentoonstellingen en andere culturele activiteiten kunnen worden gehouden.
Het hele project kost bijna 13 miljoen euro. Dat is meer dan waar eerder vanuit werd gegaan. De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over de nieuw- en verbouwplannen. Het is de bedoeling dat nog voor de zomer wordt begonnen met de restauratie en verbouwing.
Wethouder Stella van Gendt over het nieuwe cultuur-historische centrum