Al meer dan 100 ideeën doorgegeven na oproep voor journalistiek onderzoek

Op de oproep voor ideeën voor journalistiek onderzoek in Noord- en Oost-Nederland zijn in anderhalve week al meer dan 100 voorstellen binnengekomen. De regionale omroepen Omrop Fryslân, RTV Noord, RTV Drenthe en RTV Oost en onderzoeksplatform Follow the Money deden die oproep begin april. Het gemeenschappelijke publiek kan nog tot en met maandag een onderzoeksvoorstel indienen.
© Follow the Money
Follow the Money noemt de lancering van het project een groot succes, met 102 voorstellen, meer dan 25.000 bezoekers en duizenden stemmen. Niet alleen deze aantallen, maar ook de kwaliteit en de relevantie van de pitches hebben voor een verrassing gezorgd.
Zo zijn er voorstellen ingediend voor journalistiek onderzoek naar bijvoorbeeld de zorg en het geld wat daar in omgaat, naar slecht beleid van gemeentes, naar vergrijzing en ontvolking versus werkgelegenheid.

Hoe kan je jouw idee doorgeven?

Wil jij ook een voorstel indienen of op een idee stemmen? Dat kan nog tot en met maandag 15 april 00:00 uur. Op deze website kun je jouw ideeën kwijt: https://www.omropfryslan.nl/pitchnoordoost.
Lezers van de voorstellen kunnen commentaar leveren, aanvullingen geven en diensten aanbieden. Zo wordt het idee alleen maar beter. Op social media kun je over jouw voorstel schrijven, gebruik daarvoor de hashtag #noordoostpitch.
Het winnende voorstel krijgt een passende beloning, namelijk dat het wordt uitgevoerd.
Omrop Fryslân, RTV Noord, RTV Drenthe en RTV Oost hebben begin dit jaar een overeenkomst gesloten waarin ze structureel zullen samenwerken op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Door dat met elkaar te doen, kun je meer boven water krijgen, dat is het idee erachter.