SC Heerenveen zag geen "perspectief en aanknopingspunten" meer met Olde Riekerink

SC Heerenveen zag geen perspectief meer om door te gaan met trainer Jan Olde Riekerink. Dat zegt technisch manager Gerry Hamstra van de voetbalclub. Olde Riekerink werd woensdag per direct op non-actief gezet.
Petear Gerry Hamstra
Volgens Hamstra is het besluit om de samenwerking op te zeggen niet alleen gebaseerd op de slechte resultaten van met name de laatste vier wedstrijden. "Je hebt in de sport wel vaker mindere resultaten. We hebben ook weleens vijf wedstrijden op rij verloren, we hebben wel eens een keer negen uitwedstrijden op rij verloren. Maar dan kijk je altijd van: hé, waar is er perspectief en hoe gaan dingen door. En daar hebben we nu te weinig aanknopingspunten voor."
Het is volgens Hamstra geen emotionele beslissing geweest. "Daarom is die ook zondagavond niet genomen. We hebben maandag en dinsdag gesprekken gevoerd met de staf en met de trainer. Uiteindelijk zijn we vandaag tot de conclusie gekomen dat het beter is om uit elkaar te gaan."

Vol energie

De taken van Olde Riekerink worden overgenomen door assistent-trainer Johnny Jansen. Met de rest fan de staf zal hij het seizoen afmaken. "Dat heeft goed gefunctioneerd op eerdere momenten en we hebben gewoon vertrouwen in deze jongens", aldus Hamstra. "Dat ze het voor elkaar kunnen krijgen om een elftal op de been te brengen dat vol energie zondag Groningen gaat bestrijden en daarvan probeert te winnen."
Zondag speelt SC Heerenveen thuis de noordelijke derby tegen FC Groningen.
Gerry Hamstra © Omrop Fryslân
Technisch manager Gerry Hamstra van SC Heerenveen