LIVE: Dieuwertje Blok in iepenUP

Woensdag is iepenUp Live speciaal voor kinderen. Het kindercollege van iepenUp is onderdeel van een reeks Vrijheidscolleges die op diverse plaatsen in het land worden gehouden. Om 15.00 uur is het Vrijheidscollege met Dieuwerje Blok te zien.
Blok weet uit persoonlijke ervaring vanuit haar familie dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Haar moeder was van Joodse afkomst en haar grootmoeder was de internationaal vermaarde kunstenares Stelle Fontaine. Zij wist in de Tweede Wereldoorlog onder te duiken, maar andere familieleden werden vermoord in de concentratiekampen van Sobibór en Auschwitz.
Het kindercollege is woensdag 10 april in de Neushoorn in Leeuwarden. Het college is toegankelijk voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar oud, met hun ouders.
© Omrop Fryslân
Elke woensdag staan in het programma de actualiteiten in de wereld centraal. Hoe leven wij met z'n allen, welke subgroepen maken er deel van uit en hoe zorgen wij ervoor dat we elkaar vaker ontmoeten en beter begrijpen? Dat zijn zaken die aan bod komen in iepenUp.
Iedereen kan langskomen en deelnemen aan de discussie in café De Backstage in poppodium Neushoorn. Het programma begint normaal gesproken om 20.00 (dit keer dus om 15.00 uur) en is te volgen op Omropfryslan.nl, in de Omrop-app en op de Facebookpagina van Omrop Fryslân. Meer informatie over iepenUP is te vinden op de Facebookpagina. IepenUP is een initiatief van Omrop Fryslân, Tresoar, Neushoorn Café en LF2018.