Omrop TIP: iepenUP met Dieuwertje Blok

Een iepenUP college speciaal voor kinderen. Dat is de opzet van het Vrijheidscollege dat woensdag 10 april wordt georganiseerd in Leeuwarden. Het kindercollege van iepenUP is onderdeel van een grote reeks Vrijheidscolleges die in het land worden gehouden. Dat alles is vanaf 15.00 uur ook te bekijken via Omropfryslan.nl, de Omrop-app en Facebook.
© Omrop Fryslân
De Vrijheidscolleges zijn een opmaat naar Bevrijdingsdag op 5 mei. De editie van woensdag wordt gedaan door Dieuwertje Blok, bekend van het Sinterklaasjournaal.
Blok weet uit persoonlijke ervaring in haar familie dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Haar moeder was van Joodse komaf en haar oma was de internationaal bekende kunstenares Stella Fontaine. Zij wist in de Tweede Wereldoorlog onder te duiken, maar andere familieleden werden vermoord in de concentratiekampen van Sobibór en Auschwitz.
Het kindercollege is woensdag 10 april in Neushoorn in Leeuwarden, en het is alleen toegankelijk voor kinderen in de leeftijd van negen tot en met twaalf jaar, en hun ouders.
Elke woensdag staan in het programma IepenUP Live de actualiteiten in de wereld centraal. Hoe leven wij met ons allen, welke subgroepen maken daar deel vanuit en hoe zorgen wij ervoor dat wij elkaar vaker ontmoeten en beter begrijpen? Dat zijn zaken die ter sprake komen in IepenUP.
Iedereen kan komen aanwaaien en meedoen aan de discussies. Het programma begint elke woensdag om 20.00 uur en is te volgen op Omropfryslan.nl, in de Omrop-app en op de Facebookpagina van Omrop Fryslân. Meer informatie over IepenUP is te vinden op de Facebookpagina. IepenUP is een initiatief van Omrop Fryslân, Tresoar, Neushoorn Café en LF2018.