Sjinkie Knegt staat op deelnemerslijst bijzondere schaatswedstrijd

Sjinkie Knegt heeft toegezegd dat hij komend seizoen zal meedoen aan een experimentele schaatswedstrijd. Het gaat om een zogeheten 'icederby' tussen shorttrackers en langebaanschaatsers.
Jeroen Otter (l) en Sjinkie Knegt © www.orange-pictures.nl
Het is voor het eerst dat zo'n wedstrijd zal worden verreden. Het spektakel lijkt in opzet op een keirinwedstrijd, zoals we dat kennen bij het baanwielrennen.
Zeven schaatsers hebben hun deelname al toegezegd. Naast Sjinkie Knegt zijn dat de shorttrackers Suzanne Schulting, Arianna Fontana uit Italië, de Britse Elise Christie en de langebaanschaatsers Jorien ter Mors (voormalig shorttracker), Michel Mulder en de Belg Bart Swings.
Knegt moest het afgelopen shorttrackseizoen aan zich voorbij laten gaan, nadat hij in januari ernstige brandwonden opliep bij het aansteken van de houtkachel.

In Thialf

De Icederby Europe wordt gehouden op het ijs van Thialf in Heerenveen. Twee jaar geleden stond de wedstrijd ook gepland, in het Gelredome in Arnhem. Dat kon toen niet doorgaan, omdat de financiering niet rond kwam. Er is nu een investeerder gevonden voor het commerciële initiatief en daardoor kan de deelnemers ook prijzengeld worden geboden.