De weg van de MSC Zoe na de ramp

De MSC Zoe is geruime tijd uit de vaart geweest na het verliezen van de containers boven de Waddeneilanden. Pas sinds eind maart is het schip weer echt op weg. Ditmaal naar Singapore.
© Havariekommando
Op 29 maart is het schip vertrokken uit Bremerhaven. Vandaar voer het naar Felixstowe in Groot-Brittannië. De route daarna liep naar Port Said en op dit moment vaart het schip alweer in het Suez-kanaal, onderweg naar Singapore.
Het lijkt er sterk op dat het schip dus bijna drie maanden uit de running is geweest. Na de ramp heeft het tot 19 januari in Bremerhaven gelegen. Daarna lag het een tijdje in de haven van Gdansk in Polen maar keerde terug naar Bremerhaven op 5 februari. Daar bleef het tot zo'n anderhalve week geleden.

Werkelijke omvang

Op 6 februari werd bekend dat de Zoe geen 291 maar 345 verloren heeft in de rampnacht. Inmiddels is het officiële cijfers bijgesteld naar 342. Dit maakte de rederij bekend toen de laatste lading gelost was in Gdansk. Pas toen, ruim een maand na de ramp, was de werkelijke omvang bekend.
Waarom het schip na die bekendmaking nog zo lang niet gevaren heeft, is onbekend.
Een van de grootste containerschepen van de wereld, de MSC Zoe uit Panama, heeft in de nacht van 1 op 2 januari 2019 342 containers verloren. Dat gebeurde iets ten noorden van de Friese Waddeneilanden. Al het nieuws over de containerramp is te vinden op de dossierpagina.