VIDEO: Sterk LDODK uitgeschakeld voor finale Korfbal League

Het beste seizoen van LDODK in de Korfbal League is niet beloond met een finaleplaats in de Ziggo Dome. In een uitverkochte sporthal Koartsweagen won PKC nipt met 25-23 en beslist daarmee na de 29-11 winst in Papendrecht de best-of-three serie met 2-0.
Sterk LDODK úskeakele foar KL finale
Voor meer dan 1.300 man publiek nam Femke Faber zaterdag afscheid van het topkorfbal. De 24-jarige Faber uit Gorredijk speelde zeventien jaar lang in het shirt van LDODK, maar kiest nu voor andere zaken in het leven.
Ze hoopte op een afscheid in de finale in de Ziggo Dome in Amsterdam, maar ondanks dat LDODK nog nooit in die historie van de club zo sterk geweest is, eindigden de play-offs in de halve finale. In de best-of-three serie was PKC uit Papendrecht uiteindelijk net te sterk. Faber kreeg een staande ovatie.
© www.orangepictures.nl
André Zwart, aanvoerder van LDODK, was na afloop van de wedstrijd zaterdah teleurgesteld over het verlies in de play-offs. "Het was een geweldige pot, met een teleurstellend eindresultaat." Ook had hij het over Femke Faber, die afscheid nam van LDODK.
André Zwart oer útskeakeling foar finale
Trainer Henk Jan Mulder baalt van de uitschakeling in de play-offs, maar is ook erg trots op zijn team. "We hadden een geweldige start, maar PKC kwam knap terug. Bij 19-19 en daarna hadden we de wedstrijd onder controle, maar we konden het aanvallend helaas niet doorzetten."
Henk Jan Mulder baalt fan missen Kuorbal League finale