Twee Friese orkesten bij de beste drie van Nederland op het ONFK in Drachten

De Fanfare Joost Wiersma uit Jistrum en het orkest CMV Excelsior Schraard zijn zaterdagavond bij de beste drie fanfareorkesten van het land geëindigd op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) in Drachten. In drie divisies kwamen zaterdag fanfareorkesten op het podium om verplichte werken te spelen.
© Akkelien Reitsma
Fanfare Joost Wiersma, onder leiding van Ido Gerard Kempenaar, en Excelsior Schraard met dirigent Thom Zigterman waren in de eerste divisie de Friese deelnemers. Zij werden tweede en derde met respectievelijk 93 en 91 van de 100 punten. Winnaar in die divisie werd De Eendracht uit Den Ilp.
In de derde divisie deden twee orkesten uit Fryslân mee: De Bazuin uit Augustinusga en Wubbenus Jacoba ui Arum. De Bazuin pakte 87 van de 100 punten en eindigde daarmee op de derde plaats. Ook pakte het de prijs voor de beste saxofoonsessie. Wubbenus Jacoba behaalde 82 punten en werd zevende. Winnaar in deze divisie werd CMV Prins Hendrik Scheemda onder leiding van de Fries 'om utens' Gosse Reijenga.
In de tweede divisie, die werd gewonnen door Crescendo uit Winterswijk, deden geen Friese orkesten mee. Op de eerste dag van het ONFK waren er vrijdag geen Friese winnaars.
© Akkelien Reitsma

It ONFK weromharkje?

Opnamen fan it ONFK binne ynkoarten werom te harkjen fia koperkanaal.nl en it YouTube-kanaal Omrop Fryslân Koperkanaal.