Stijn Schaars mist FC Emmen, Daniel Høegh nog onzeker

Stijn Schaars mist de wedstrijd tegen FC Emmen. De aanvoerder van Sportclub Heerenveen viel in de wedstrijd tegen Feyenoord van afgelopen donderdag uit met een knieblessure en had er na de wedstrijd geen last meer van.
Olde Riekerink oer FC Emmen
Heerenveencoach Jan Olde Riekerink zegt dat ze geen risico willen nemen met Schaars. "Twee wedstrijden in drie dagen, zijn zware blessure en het feit dat we op kunstgras spelen, speelt daarbij een rol."
Schaars trainde zaterdagochtend niet mee op het veld, maar in het krachthonk. Olde Riekerink: "Stijn is belangrijk voor ons. Maar als ie na zo'n zware blessure weer een blessure , dan zijn we wel extra voorzichtig met hem. Dan speel je twee wedstrijden in drie dagen en ook nog eens op kunstgras, dat speelt ook mee".

Toekomst van Schaars

Het is nog onzeker of Schaars na dit seizoen blijft bij Heerenveen of misschien wel zijn carrière beëindigt. "Ik hoop uiteraard dat hij doorgaat", zo zegt Olde Riekerink. "Stijn is een uitstervend ras. In die zin dat hij een oudere speler is, die belangrijk is voor andere spelers in de coaching. Een verlengstuk van de trainer."
Maar ook Olde Riekerink weet niet hoelang Schaars nog doorgaat. "We gaan daar binnenkort eens rustig over praten."
© Orange Pictures
Ook Daniel Høegh viel tegen Feyenoord uit met een blessure. Volgens Olde Riekerink heeft de Deen zaterdagochtend meegetraind en zullen ze later zaterdag beslissen of hij kan meedoen tegen FC Emmen. De verdediger heeft last van zijn hamstring. Zijn logische vervanger is Ibrahim Dresevic. Schaars zal waarschijnlijk worden vervangen door Yuki Kobayashi.
Vermoedelijke opstelling: Hahn, Hornkamp, Dresevic (Høegh), Pierie, Woudenberg, Kobayashi, Rienstra, Vlap, Van Bergen, Lammers en Johnsen.
De wedstrijd begint zondag om 12.15 uur en is live te volgen op Omrop Fryslân Radio. Commentator is Roelof de Vries.