Portret: Femke Faber is 24 jaar, en wil nu al stoppen met topsport

Ze is net 24 jaar, maar toch zet ze al een punt achter haar topsportcarrière. Korfbalster Femke Faber uit Gorredijk vindt het na 17 jaar spelen bij LDODK tijd voor nieuwe zaken. De fysiotherapeut in opleiding wil de wereld over en avonturen beleven en vooral niet meer vastzitten aan het strakke ritme van trainen, spelen en werken. Zaterdag speelt de topschutter van LDODK haar laatste wedstrijd in sporthal Koartsweagen.
Repo FH Portret Femke Faber LDODK
Femke Faber uit Gorredijk speelde in Oranje onder 16 toen ze een zware knieblessure kreeg. Na een lange revalidatie kon ze met een kniebrace toch op het hoogste niveau spelen bij LDODK 1. Het Nederlandse team zat er niet meer in, maar misschien de Nederlandse titel nog wel.
Verslaggever Freark Wijma zocht de fysiotherapeut in opleiding op bij revalidatiecentrum Anna Schotanus, haar stage-adres in Heerenveen.
Femke Faber kijkt in de reportage terug op haar prachtige korfbaltijd bij LDODK, maar ze kijkt ook vooruit op de climax van dit seizoen en legt uit waarom ze een punt achter haar topsportcarrière zet.
Portret Femke Faber LDODK

Halve finale LDODK is 'Wedstriid fan de Wike'

LDODK wil graag geschiedenis schrijven en voor het eerst in de historie de korfbalfinale in de Ziggo Dome behalen. De eerste wedstrijd tegen PKC werd afgelopen zaterdag kansloos verloren. Om een beslissende derde wedstrijd af te dwingen, moeten de Gorredijksters zaterdag winnen van PKC. Het is de 'Wedstriid fan de Wike' bij Omrop Fryslân.
In de 'Wedstriid fan de Wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: het kan van alles zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd schenken we extra aandacht aan de wedstrijd die verkozen is tot 'Wedstriid fan de Wike'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.