Omrop TIP: Volg het ONFK live bij Omrop Fryslân

In De Lawei in Drachten spelen vrijdag 5 en zaterdag 6 april 27 fanfareorkesten met zo'n 1175 muzikanten om de titel van Open Nederlands Fanfare Kampioen. Over vijf verschillende divisies worden de prijzen verdeeld. De Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) zijn beide dagen live te volgen via Omropfryslan.nl/live/onfk en de Omrop-app.
Omrop TIP: folgje it ONFK live by Omrop Fryslân
Alle optredens van vrijdag en zaterdag zijn rechtstreeks te volgen bij Omrop Fryslân. Vrijdag vanaf 19.00 uur, met eerst de 5e divisie en daarna de 4e divisie (20.30). Zaterdag 6 april begint de live-uitzending om 10.00 uur met de 3e divisie, gevolgd door de fanfares in de 2e divisie (15.00) en als laatste de strijd om de prijzen in de 1e divisie (19.00).
Meer informatie over de deelnemers en de werken die worden gespeeld, is te vinden op Onfk.nl.

Koperkanaal

Bij het concours worden ook opnames gemaakt voor het videokanaal en de audiostream Koperkanaal van Omrop Fryslân. Koperkanaal is er speciaal voor liefhebbers van de muziek van harmonie, fanfare en brassband.
Koperkanaal bestaat uit livestreams van HaFaBra-evenementen zoals het ONFK, het videokanaal op Youtube, de audiostream Omropfryslan.nl/koperkanaal en het radioprogramma Koperkanaal FM (elke zondag tussen 6.00 en 8.00 uur op de radio).