SC Heerenveen speelde "emotieloze wedstrijd" tegen Feyenoord

Het duel tussen SC Heerenveen en Feyenoord was een "emotieloze wedstrijd". Dat zei trainer Jan Olde Riekerink donderdagavond na afloop van de wedstrijd. De Friezen gingen met 3-0 onderuit in de Kuip in Rotterdam.
SC Hearrenfean trainer Jan Olde Riekerink
De iele wedstrijd was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Heerenveen. En het had nog veel erger kunnen zijn voor de Friese club, want met behulp van de VAR werden nog twee Feyenoord-goals afgekeurd.
Trainer Olde Riekerink weet wel waar het verlies van zijn ploeg aan te wijten is. "We zijn niet één keer met passie gekomen. Iets wat we dit seizoen ook als kracht hebben laten zien. Als je de grote gemene deler wilt hebben: we verloren veel te gemakkelijk de bal elke keer. "
© www.orangepictures.nl
"Bij ons begint het met dat wij heel goed kunnen zijn in balbezit", zei Olde Riekerink. "En op het moment dat wij zo makkelijk de bal verliezen en elke keer in tegenaanvallen komen, waardoor je ook wat ongeorganiseerder staat, dan speel je eigenlijk zo'n kansloze wedstrijd."
Zondag speelt SC Heerenveen uit tegen FC Emmen. "Als we met dezelfde emotieloze houding de wedstrijd beginnen, dan krijgen we het in Emmen ook ontzettend moeilijk."
SC Hearrenfean Stijn Schaars
Speler Stijn Schaars is het eens met de mening van zijn trainer. "We hadden een bepaald plan, maar als je zo in balbezit speelt. We konden nog niet drie, vier keer normaal naar elkaar overspelen, iedereen die foute keuzes maakte, geen rust. Ja, dan kom je alleen maar in de omschakeling terecht en dan maak je Feyenoord onnodig sterk, want zo groot zijn ze niet op dit moment. Je hebt ze sterk gemaakt."
Schaars vindt het een gemiste kans. "Dan speel je in De Kuip, zo'n fantastisch podium, en dan speel je als ploeg zo matig met zo weinig zelfvertrouwen en bravoure. En dat lef wat je dan wel nodig hebt om hier van Feyenoord te winnen, was niet aanwezig en dat is zonde."