ChristenUnie wil werk maken van OV-verbinding met het Noorden

Er zijn geregeld klachten over hoe het Noorden van Nederland qua openbaar vervoer is afgesloten van de rest van het land. Daar is ChristenUnie-kamerlid Nico Drost het mee eens. Hij vindt dat de plannen van staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur voor het openbaar vervoer tekortschieten. "De reistijd tussen de verschillende delen van ons land en zeker de reistijd tussen de Randstad en Noord-Nederland moet omlaag."
Treinperron yn Ljouwert © Omrop Fryslân, Joris Kalma
De Tweede Kamer praat donderdag over de ambities voor het openbaar vervoer in Nederland voor 2040. De ChristenUnie is echter bang dat de ambities voor regio's buiten de Randstad zullen ondersneeuwen. "De ambities lijken te stoppen bij Zwolle. Ik weet dat veel inwoners van de noordelijke provincies dat gevoel delen. De staatsecretaris moet zorgen dat Noord-Nederland verbonden blijft", zegt Drost.
Hij wil stappen zetten om de reistijd tussen de Randstad en andere delen van het land te verkorten. Wat de ChristeUnie betreft, gaat de staatssecretaris nog voor het eind van het jaar met de provincies en andere betrokken overheden om tafel om maatregelen te nemen.