Transportsector luidt noodklok: 'Fryslân moet aquaduct Skarster Rien voorschieten'

De provincie moet het aquaduct in de A6 bij Skarster Rien voorschieten. Dat vindt voorzitter Wessel Veenstra van Transport en Logistiek Nederland, afdeling noord. Veenstra stelt dat de transportsector last heeft van de brug. Zomers staat de brug wel twintig minuten per uur open, waardoor vrachtauto's langere reistijden hebben.
De brêge oer de Skarster Rien (A6, de fjouwerbaansdyk De Lemmer-De Jouwer) © Google Street View
Transport en Logistiek Nederland (TLN) komt nu met deze oproep, omdat de politieke partijen in Fryslân bezig zijn met de formatie van een nieuw college van Gedeputeerde Staten. TLN vindt de A6 van groot economisch belang voor Fryslân. De brug over het Skarster Rien bij Joure is de laatste lage brug tussen Groningen en de Randstad.
"Het is een obstakel in een mooi stuk infrastructuur. De brug ligt in een belangrijke verbindingsroute vanuit de Randstad naar Groningen, of misschien wel verder, naar Duitsland of Scandinavië", vertelt Veenstra.
Voorzitter Wessel Veenstra van Transport en Logistiek Nederland over de brug
TLN-voorzitter Veenstra vindt het heel vervelend dat het rijk geen geld over heeft voor een aquaduct. Hij zegt ook dat de situatie zoals die nu is, regelmatig tot ongelukken leidt. In een periode van drie jaar zijn er zo'n twintig ongelukken gebeurd, zegt de voorzitter van TLN-Noord. Veenstra is wel te spreken over het nieuwe knooppunt bij Joure. Het verkeer stroomt daar nu goed door.