Halve finale LDODK is 'Wedstriid fan de Wike'

LDODK wil graag geschiedenis schrijven en voor het eerst de historie de korfbalfinale in de Ziggo Dome halen. De eerste wedstrijd tegen PKC ging afgelopen zaterdag kansloos verloren. Om een beslissende derde wedstrijd af te dwingen, moeten de Gorredijksters komende zaterdag winnen van PKC. Het is de 'Wedstriid fan de Wike' bij Omrop Fryslân.
Het is de tweede keer in de geschiedenis van de club dat LDODK in de halve finale staat, maar ze willen meer in Gorredijk. Dan moet er wel worden gewonnen van PKC. "En dan zal het anders moeten dan in de eerste helft van de vorige wedstrijd", weet sportverslaggever Andor Faber. "Want bij rust stond er afgelopen zaterdag een 20-8 achterstand op het scorebord." Mocht LDODK zaterdag winnen, dan is er dinsdag 9 april een beslissende derde wedstrijd in Papendrecht.
De wedstrijd tussen LDODK en PKC is zaterdagavond live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio, in een extra sportprogramma. Daarbij ook een verslag van het duel tussen de volleybalsters van VC Sneek en Flynth Fast.
© Omrop Fryslân
In de 'Wedstriid fan de Wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: het kan van alles zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd schenken we extra aandacht aan de wedstrijd die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.