De minuut van Reitse: iedere dag een tip van televisiekok Reitse Spanninga

Iedere dag komt televisiekok Reitse Spanninga voortaan in het Omropradioprogramma De middei fan Fryslân met 'De minuut van Reitse'. Of moeten we zeggen: de menu-t van Reitse... Vier keer per week geeft hij een tip, die kan gaan over hoe je het beste kunt bakken tot een lekker recept dat hij zomaar met ons deelt.
© Omrop Fryslân
"We hebben het iedere dag over eten, het is belangrijk", vertelt Reitse Spanninga. "Ik wil graag tips aan de luisteraars meegeven. Dat kan variëren van een recept tot een weetje of iets over de historie van een product. Een ding is zeker, het gaat altijd over eten in het 'menu-tje' van Reitse."
"Ik zeg altijd: Lekker eten is een vorm van geluk. En daar moet je ook altijd de tijd voor nemen. Iedereen heeft het druk, maar eten is belangrijk. Ik wil mensen daar graag enthousiast voor maken."

Zuurdesem

Deze eerste keer trapt hij af... met een verhaal over zuurdesem. "Zuurdesem is eigengemaakte natuurgist. Een bakker in Makkum werkt al jaren met zuurdesem. Het is een eeuwenoud product en bestaat uit een moederdeeg."
Wat dat precies en hoe dat nu zit? Luister naar Reitse in zijn minuut.
Reitse Spanninga
Van maandag tot en met donderdag dus om 15.40 uur de tip van Reitse! Al zijn tips kun je terugvinden op de programmapagina van De middei fan Fryslân.