SC Cambuur teleurstellend onderuit tegen Almere City FC

SC Cambuur is vrijdagavond teleurstellend met 1-0 onderuit gegaan tegen Almere City FC. Daarmee kwam er in het eigen stadion een eind aan de reeks van vier wedstrijden, waarin de Leeuwarders ongeslagen waren.
SC Cambuur teloarstellend ûnderút tsjin Almere City FC
De eerste helft was het met name Cambuur die het initiatief nam, maar de ploeg van trainer René Hake slaagde er maar niet in om kansen te creëren. Aan beide kanten waren er niet veel grote kansen en zo gingen beide ploegen met 0-0 de kleedkamers in.
© www.orangepictures.nl
Een dik kwartier onderweg in de tweede helft probeerde Almere City de openingstreffer te maken uit een hoekschop, maar Cambuur-doelman Xavier Mous wist de bal eenvoudig te pareren. Lang duurde het echter niet voordat de bezoekers scoorden, want twee minuten later kwam Almere alsnog op voorsprong. Uit een vrije trap slaagde Stijn Meijer er in de 64e minuut in op de 1-0 op het scorebord te zetten.
Ook na een paar wissels kon Cambuur in de rest van de wedstrijd geen potten meer breken. Zelfs dik vijf minuten blessuretijd waren niet genoeg om de gelijkmaker te maken. En zo ging Almere, dat nog nooit een punt haalde van de tien wedstrijden in het Cambuurstadion, nu naar huis met drie punten.
René Hake SC Cambuur
Door de nederlaag staat Cambuur nu twaalfde in de eerste divisie. Maandag spelen de Leeuwarders alweer, dan uit tegen Jong Ajax.
Kevin Jansen SC Cambuur
SC Cambuur - Almere City FC 0-1 (0-0). 64. Stijn Meijer
Opstelling SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Boerlage, Jansen (79. Jones), Maulun, Bangura (71. Robertha), Hendriks, Ciganiks (71. Kallon).