Zwemtalent Marrit Steenbergen maakt rentree

Het moest van ver komen, maar de rentree van de zwemster Marrit Steenbergen komt eraan. Mogelijk doet de 19-jarige Friezinne komende week al mee aan de Swim Cup in Den Haag.
© www.orange-pictures.nl
"Het talent van Marrit is overduidelijk aanwezig. Ik denk dat ze terugkomt, maar het is een project wat tijd nodig heeft", zegt hoofdcoach Marcel Wouda over Steenbergen.
In 2016 deed Steenbergen mee aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. De talentvolle zwemster werd gezien als de opvolger van Ranomi Kromowidjojo, maar kreeg een blessure aan haar schouder. Daarnaast moest ze haar middelbare school nog afmaken. Daardoor moest ze de afgelopen twee jaar alle grote toernooien overslaan.
Sinds september is Steenbergen weer aan het trainen. "We hebben haar trainingsbelasting opgevoerd van 10 naar 34, 35 kilometer per week. Dat is vergelijkbaar met de rest. Haar lichaam kan dat nu aan. Dinsdag hakken we de knoop door of ze van start gaat in de Swim Cups in Den Haag en Eindhoven. Ik verwacht dan geen wonderen van haar, het zou al mooi zijn als ze kan starten. Ik ben heel blij dat we haar weer in balans aan het krijgen zijn", seit Wouda. "Het is jammer dat het veel langer duurt dan we gehoopt hebben, maar ze is er nog."