"Dit hoop ik niet snel weer mee te maken"

"Dit was een hele nare dag. Ik hoop dit ook niet snel weer mee te maken." Henk Berg, bestuurslid van tennisvereniging LTC in Noordwolde is nog een beetje van slag. Voor de tweede keer in anderhalf jaar is er ingebroken bij zijn tennisvereniging.
Henk Berg is de hele dag bezig geweest de schade te herstellen © Omrop Fryslân, Jeroen Boersma
Ook aan de andere kant van de weg, bij korfbalvereniging Leonidas, is ingebroken. En een maand geleden was het ook al raak bij de buren van voetbalvereniging Olyphia. "Gisteren sprak ik nog met de buren. Ze zeiden: 'De volgende keer komen ze wel bij jullie'. Dat zou wel meevallen, dacht ik. We hadden immers extra camera's en lampen laten installeren. We hadden nooit verwacht dat het minder dan een dag later ook echt zou gebeuren", laat Berg weten.
De beveiligingscamera's zijn allemaal kapot geslagen, net als de buitenverlichting. De daders wilden niet gezien worden. Toch heeft Berg een beeld van de twee inbrekers. "Ze hadden bivakmutsen op. We weten nu wel dat ze met twee man waren." Meer is er niet te zien, want alles is kapot.
De kluis, die verstopt zat achter een shirt van de club, is gevonden en in zijn geheel meegenomen. Daar zat ongeveer 400 euro in. De echte schade ligt echter veel hoger. "We hadden vandaag een hele dag een bouwbedrijf aan het werk om alle sloten te vervangen. De elektricien moet nog komen. De schade loopt in de duizenden euro's."
ynbraken Noardwalde