Clubtopscorer Van Kippersluis ontbreekt bij SC Cambuur

SC Cambuur speelt vrijdag zonder clubtopscorer Kevin van Kippersluis. Hij is al een aantal dagen ziek en wordt tegen Almere City vervangen door Andrejs Ciganiks. Matthew Steenvoorden komt terug van een schorsing. Dat gaat ten koste van Emmanuel Mbende. Verder wijzigt trainer René Hake niets in zijn opstelling.
© Orange Pictures
Deze week hebben de Leeuwarders gesprekken gehad met spelers over het wel of niet verlengen van het contract. Maar liefst tien spelers zijn bezig met hun laatste seizoen. Dat was donderdag wel te merken in zijn ploeg, volgens Hake. "De één oogt wat teleurgesteld, de ander oogt wat rustiger. Dat is normaal. De jongens moeten laten zien dat ze daar wel mee kunnen omgaan. Daar heb ik alle vertrouwen in."
Trainer René Hake sjocht foarút
Tegenstander Almere City staat twee plaatsen onder Cambuur, maar heeft net zoveel punten. Tussen de nummers zes en veertien in de eerste divisie zit maar drie punten. En dus is het belang van de wedstrijd duidelijk. "Het is een grote tombola. Elke week wisselt het. Dat zal tot het eind van het seizoen blijven", vertelt Hake. "De reeks waarin we zitten, moeten we proberen een goed vervolg te geven."
Matthew Steenvoorden
Een van de spelers die te horen heeft gekregen dat zijn contract niet wordt verlengd, is Steenvoorden. "Het is wel balen. Ik heb hier drie mooie jaren gehad. Maar ik ben ook wel toe aan wat nieuws."
Steenvoorden behoort met zijn 26 jaar bij de routiniers. Hij kon goed omgaan met de lastige mededeling, maar voor sommige ploeggenoten was dat wat moeilijker. "Voor de jongere jongens is het wel moeilijk. Gisteren zaten we allemaal te wachten en moeten we na elkaar naar het kantoor. Dan zie je aan sommige jongens dat ze er doorheen zitten. Maar we moeten de knop omzetten", zegt de verdediger, die vrijdag dus weer in de basis staat.
Cambuur kan een goede slag slaan op de ranglijst, ziet ook Steenvoorden. "Almere kun je afschudden. Vorige week hebben we dat met Volendam gedaan en dat doen we morgen met Almere."