Jouster afgeperst met naaktfoto's: 15 maanden cel geëist

Tegen een 20-jarige man uit Den Haag is vijftien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk, geëist voor het afpersen van een man uit Joure. De man zou via de datingapp Tinder om naaktfoto's van de Jouster gevraagd hebben en daarna geld geëist om te voorkomen dat de man de foto's zou publiceren.
Rjochter © Shutterstock.com
De man uit Den Haag zou zich op Tinder voordoen als een vrouw. Nadat hij contact kreeg met de Jouster, stuurde de man de hem naaktfoto's van een vrouw en vroeg de Jouster om hetzelfde te doen, met foto's van zichzelf. Daarna begon het afpersen. De Hagenees dreigde de foto's te versturen naar vrienden en familie als de Jouster hem niet zou betalen
De man uit Joure heeft de Hagenees zo'n 500 euro betaald. Ook zou de Jouster niet het enige slachtoffer zijn. In 2017 zou de verdachte, Ousassim el Y. ook al mensen op dezelfde manier afgeperst hebben, daar is hij toen ook al voor veroordeeld.
Volgens de advocaat van de verdachte is er misbruik gemaakt van de man; iemand anders zou zijn bankrekening hebben gebruikt. Ook zou de man verstandelijk beperkt zijn.
De uitspraak is op 10 april.