VIDEO: 'Hollebatse' in IepenUP

Fryslân en metalheads zijn onafscheidelijk aan elkaar verbonden; de metalcultuur leeft in onze provincie. Daarom woensdag een IepenUP-uitzending in het teken van 'hollebatse' (headbangen).
Veel metalbands komen uit Fryslân. In IepenUP Hollebatse zijn drie van de vier bands die langskomen Fries: Manu Armata (hardcore) uit Harlingen, My Minds Mine (grindcore) uit Leeuwarden en Tsjuster (black metal) dat zelfs een Friese naam aannam.
Presentator Jacco de Boer vraagt de bans het hemd van het lijf voordat ze het podium opklimmen. Daarnaast komt For I Am King; een Amsterdamse band die op dit moment de wereld verovert.
Elke woensdag staan in het programma de actualiteiten in de wereld centraal. Hoe leven wij met zijn allen, welke subgroepen maken daar deel van uit en hoe zorgen wij ervoor dat wij elkaar vaker ontmoeten en beter begrijpen? Dat zijn zaken die aan bod komen in IepenUP.
Iedereen kan aan komen waaien en meedoen aan de discussies in café De Backstage in poppodium Neushoorn. Het programma begint elke woensdag om 20.00 uur en is te volgen op Omropfryslan.nl, in de Omrop-app en op de Facebooksite van Omrop Fryslan. Meer informatie over IepenUP is te vinden op de Facebooksite. IepenUP is een initiatief van Omrop Fryslân, Tresoar en Neushoorn Café en LF2018.