Oud-circustijger verhuist van Nijeberkoop naar Zuid-Afrika

De tijger Caruso verhuist donderdag van de opvang van Felida in Nijeberkoop naar een park in Zuid-Afrika. De in 2006 geboren oud-circustijger kwam in 2008 naar Nijeberkoop.
Tiger nei Súd-Afrika
De tijger had meerdere operaties nodig, maar is nu helemaal opgeknapt. Het dier is daarom klaar voor de reis naar het 1200 hectare grote reservaat Lionsrock. Dat is in 2007 opgezet door VierVoeters, de overkoepelende stichting waar Felida ook onder valt. De grote katten kunnen hier in een beschermde omgeving oud worden.
© Omrop Fryslân, Bauke Deelstra
Verslaggever Bauke Deelstra in gesprek met Simone Schuls bij Felida
Simone Schuls van VierVoeters is blij dat het nu zo goed gaat met de tijger. "Het is een grote Siberische tijger die gemaakt is om lange afstanden te lopen. Hij is in gevangenschap geboren, dus hij kan niet terug naar het wild. Maar in Afrika kan hij een semi-wild bestaan leiden." In het park hoeven de dieren niet te jagen, ze krijgen er eten.
Caruso woont nu al elf jaar in Nijeberkoop, maar het is niet te laat om het dier te verplaatsen. "Het is juist fijn dat hij verplaatst kan worden. hij wil meer lopen en hij heeft een groter verblijf nodig", legt Schuls uit.
Caruso gaat donderdag op reis. Om de tijger voor te bereiden heeft hij een training gekregen om zelf de reiskooi in te gaan, zodat hij niet verdoofd hoeft te worden.
De tijger wordt naar buiten gelaten