Wedstriid fan de Wike: Roelof Thijs Bokaal bij ijsspeedway

Voor de 'Wedstriid fan de Wike' duiken we aankomend weekend weer de ijshal in. Er staan vrijdag, zaterdag en zondag namelijk een paar bijzondere wedstrijden op het programma voor de Friese ijsspeedwayers. Zaterdag en zondag wordt in Thialf gereden om het wereldkampioenschap, vrijdag is de Roelof Thijs Bokaal.
Er doen twee Friezen mee aan de Roelof Thijs Bokaal, namelijk Simon Reitsma en Jimmy Tuinstra. In totaal doen er maar liefst 24 ijsspeedwayers mee uit verschillende landen. "Het is wel een bijzondere wedstrijd, want dit is de enige waarbij er een knock-out-systeem is. Uiteindelijk, na 23 heats, blijven er vier over, die de finale rijden", vertelt sportverslaggever Andor Faber. De Roelof Thijs Bokaal begint vrijdag om 18.30 uur. Zaterdag is er bij Omrop Fryslân een reportage te zien.
© Omrop Fryslân
In de 'Wedstriid fan de Wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: het kan van alles zijn. Voorafgaand aan de wedstrijd schenken we extra aandacht aan de wedstrijd die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.