UNIS Flyers verliezen tweede finalewedstrijd van de BeNe-League in Herentals

De ijshockeyers van de UNIS Flyers hebben zondagavond het tweede finaleduel tegen HYC Herentals verloren. De ploeg van hoofdtrainer Mike Nason ging in het Vlaamse Herentals met 5-2 onderuit.
© Omrop Fryslân, Ronald van der Pol
Het verlies betekent dat UNIS Flyers nog twee wedstrijden in de best-of-five moet winnen om de titel in de BeNe-League in de wacht te slepen. De periodestanden van het duel zondagavond waren 0-0, 3-0 en 2-2.

Spannend eerste duel

Afgelopen vrijdagavond werd na een ontzettend spannende wedstrijd in ijsstadion Thialf nog met 2-1 van Herentals gewonnen.
Blijdschap bij de winst afgelopen week © Martin de Jong
De eerste periode ging zondagavond direct snel van start. Beide ploegen speelden aanvallend en creëerden veel kansen. Het lukte echter niet om de puck in de goal te krijgen. De stand bij rust was de stand dan ook 0-0.

Drie goals in negentig seconden

In de tweede periode kreeg UNIS Flyers al na vier minuten een penalty, omdat een Herentals-verdediger met zijn hand de puck uit de goal weerde. Ronald Wurm mocht de penalty nemen, maar het lukte niet om te scoren. Ook de twee grote kansen die een paar minuten later volgden, resulteerden niet in een voorsprong.
Zestien minuten in de tweede periode was het Preston Shupe die de puck langs Sjoerd Idsinga wist te spelen en de 1-0 voor Herentals scoorde. Slechts vijftien seconden later was het Vincent Morgan die de 2-0 op het scorebord noteerde en in diezelfde minuut viel ook de 3-0 door een goal van Mitch Morgan.

Laatste periode

Ook in de derde periode kreeg UNIS Flyers na vier minuten een grote, belangrijke kans. Deze keer wist Adam Bezak wel te scoren: 3-1. Ondanks meerdere keren powerplay lukte het UNIS Flyers eerst niet om de score verder uit te breiden. Een doelpunt van Yente Franssen betekende de 4-1 voor Herentals, waarna Trevor Hunt de goal ook nog eens opzocht en het tweede doelpunt van UNIS Flyers maakte.
Vincent Morgan besloot de wedstrijd in de laatste seconden. Eindstand: 5-2.
Aanstaande woensdag 27 maart is de derde finalewedstrijd om 20.00 uur in Thialf in Heerenveen.