LDODK naar play-offs Korfbal League met winst in laatste competitieduel

De korfballers van LDODK hebben zaterdagavond de laatste competitiewedstrijd in de Korfbal League gewonnen. Tegen Fortuna werd het na een spannend duel 26-25 voor de thuisploeg. LDODK kan zich nu voor de tweede keer in de clubhistorie gaan richten op de play-offs. De Gorredijksters treffen daarin PKC uit Papendrecht.
Friso Boode nei ôfrin fan it duel tsjin Fortuna
LDODK begon slecht aan het duel in de eigen sporthal. Fleur Hoek en Daan Preuninger zetten Fortuna op 0-2. Marjolein Kroon kon daarna met twee doelpunten de stand gelijktrekken. Daarna zat er eigenlijk geen verschil tussen beide ploegen, die gelijk op gingen (8-8).

Ploegen houden het erg spannend

Tot 11-11 was er niks aan de hand voor LDODK. Daarna was het toch weer Fortuna dat de voorsprong kon pakken (13-11). Door goed werk van André Zwart en Friso Boode was het verschil bij rust maar één punt (13-14) in het voordeel van de bezoekers.
Marjolijn Kroon (archief) © www.orange-pictures.nl
Na de rust kwam LDODK snel naast Fortuna door onder andere een afstandsschot van Friso Boode en een fraaie bal van Erwin Zwart (16-16). Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. Geen van beide kon afstand nemen van de ander (20-20).
Pas in de laatste minuten kon Femke Faber het verschil maken door LDODK met twee doelpunten naar de winst schieten.
Ynterview Femke Faber
In de play-offs om de landstitel spelen de vier hoogste teams van de Korfbal League. Dat zijn TOP, PKC, LDODK en Fortuna. De play-offs bestaan uit halve finales en een finale.
In de halve finale speelt de nummer 1 (TOP) tgen de nummer 4 (Fortuna). In de andere halve finale speelt nummer 2 PKC dus tegen LDODK.